Forældregruppen under COPA - for børn med afføringsproblemer

En dejlig familieweekend på Comwell Klarskovgaard - Fortælling fra en forælder der var med på weekenden for første gang.

Jeg er mor til Signe på 11 år. Signe har altid døjet med forstoppelse, vi skiftede mange bleer da hun var helt spæd – men der fik vi jo bare at vide at to børn jo ikke er ens.     Og vi blev mere bevidst om hendes afføringsproblematik da hun var omkring 2 ½ år gammel. Det blev til mange ophold på Aalborg Universitetshospital, siden Skejby og turen ender i Odense, efter mange års kamp i systemet.

I år 2013 får hun endelig lavet en blindtarmsstomi og hverdagen synes mere overskuelig. Vi har ingen diagnose på vores datter – og ved faktisk heller ikke om det er for evigt at hun skal bruge denne stomi.

Vi havde på afdeling H7 i Odense taget en pjece omkring Forældregruppen – men dette blev lagt sammen med nogle andre papir og kom derfor aldrig videre hos os.

Signe går ved en trivselsperson på Svenstrup Skole – hvor hun kan komme af med nogle af hendes frustrationer. I den forbindelse havde trivselslæreren sat sig ind i hendes situation, og havde fundet linket til COPA og herunder forældregruppe.

Som Signe er blevet ældre har vi kunne fornemme på hende at hun måske kunne have behov for at snakke og mødes med andre som var ligestillet med de daglige problematikker som hun står med.

Dette gav mig anledning til at læse om forældregruppe og denne arbejde. Jeg kontaktede Morten H, som er formand for forældregruppen. Vi fik både en snak og skrev et par mails sammen.

Han gav mig lige det sidste spark til at få Signe meldt ind i COPA som gav adgang til deltagelse i familieweekenden. Vores bekymring gik lidt på om vi kunne tillade os at deltage når vi nu ikke havde en diagnose og hun jo ikke var stomibarn med ”pose”.

Signe lyste op da jeg fortalte at vi skulle af sted til Korsør på Weekend med Forældregruppen. Desværre havde hendes far og søster ikke mulighed for at deltage.

Fredag den 10. oktober satte vi kursen mod Korsør – en køretur på godt 3 timer. Vi var begge spændte og var det nu det rigtige, og hvad nu hvis … og der var mange spørgsmål som fyldte for os begge.

Vi tjekkede ind kl. 16 på Comwell Klarskovgaard, her blev vi mødt af Morten som tog pænt i mod os.

Vi fik nøglerne til værelset udleveret og fik pakket lidt ud – og så skulle vi jo ligesom op og mødes med de øvrige deltagere på denne weekendtur.

Vi stod for os selv ganske kort tid – og kiggede rundt på en masse glade børn og forældre som kendte hinanden.

Der kom en mor i mod os og bød og hjertelig velkommen, og hendes datter Sara tog Signe med rundt og viste hende hvor de forskellige ting var.

Jeg hægtede mig på Rikke og hendes mand Thomas – og vi fik en god snak og inden man fik set sig om snakkede man også med de andre forældre.

Der var udarbejdet et rigtigt flot program både for børnene og forældre.

Alle ens følelser kom i spil, og hold da op hvor var det livsbekræftende og se de super seje børn som lever med en sygdom – hvordan de bare nød pusterummet sammen med de andre børn.

Og forældrene virkede alle som om at deres problemer forsvandt som dug fra en sky, da alle var i samme båd.

Vi har ofte tænkt – hvad skal vi lige med et netværk for vi har en god familie og gode venner. Men forståelsen fra disse forældre og børn var blot noget andet.

De ved hvad man har gået igennem og kender til de daglige problematikker som man står. For selvom man synes man er på den gode side af operationer mm. Så kommer der ofte andre ting. Signe er i puberteten og det giver så nogle andre udfordringer end da hun var fem år gammel. Og vi skal alle vokse med den ”opgave” vi står overfor.

Lørdag var der tid til en walk ´n talk ned til vandet – hvor man virkelig kunne reflektere over alle de indtryk som weekenden havde givet indtil videre. Så alle ens tanker og følelser kunne få frit løb i den dejlige efterårssol.

Lørdag aften var der stor fest med diskotek og børn og forældre hyggede sig på kryds og tværs.

Søndag morgen stod man så med fornemmelsen – jamen vi er da lige kommet – men nej tiden var blot fløjet af sted.

Signe fik rigtig stort udbytte og fik udvekslet telefonnumre med et par af pigerne.

Og turen hjemover gik med at snakke og det har bare været en rigtig god weekend for os begge.

Og vi glæder os allerede til næste års familieweekend hvor jeg håber, at Signes far og søster også har mulighed for at deltage.

En stor ros til forældregruppen for det store stykke arbejde de har gjort, for at lave sådan en god weekend for os forældre til børn med afføringsproblematik. Og ikke mindst alle de aktiviteter som var tilegnet de seje unger i alle aldre.

Hilsen

Helle
__________________________________________________________________________________


Familie weekenden blev i 2014 igen afholdt På Klarskovgaard ved Korsør.

Klarskovgaard er for mange et glædeligt gensyn. Vi i styregruppen er selvfølgelig klar over at vi først og fremmest er ”kunder i biksen”…   men det at flere ansatte beder om at komme på arbejde når COPAs forældregruppe kommer, siger vist nok om at de godt kan lide so som gæster
J .

Weekenden forløb som vanligt.

Dvs. ankomst fredag, tryl fredag aften, lørdag udflugt til Go High for børn +7 år. Samtidig arrangerede vi biograf ”mit alles” på Hotellet for dem der ikke ville med el. ikke var gamle nok. Forældrene var til undervisning, gruppe arbejde & Walk n´talk i det dejlige efterårs vejr.

Emner for årets undervisning, som blev forestået af Stomisygeplejerske og Konsulent ved Kirstine Hardam Iben Frellesvig og Psykolog Ann Bygballe, var;

At fremme
børnens egen handlekraft og forståelse af livet med en kronisk sygdom.

Ann og Iben gennemførte også en undervisning for de ”syge” børn alene. Det fremgår tydeligt på evalueringsskemaerne, at det var ”en ting” forældrene tog rigtig godt imod. 

Lørdag aften var der ”stor” middag, disco med drinks til børnene og landkamp i TV. 

Søndag formiddag havde vi general forsamling som vi plejer. Inden frokost underholdtes vi af H.C. Andersen Paraden med et ”stand-up / medley” med sang og skuespil over H.C. Andersens eventyr… hyggeligt og vedkommende
J .

Igen skal der lyde stor tak til hjælperne som er i aktivitetsrummet, med på ture osv. uden jer ville vi forældre ikke kunne sidde stille… 

Generalforsamling:
Lonnie og Nadine har valgt at takke af.. Tak for jeres indsatser i de forgangne år
J .

Styregruppen er nu:
Morten (valgt for 2 årig periode)
Ditte       (valgt for 2 årig periode)
Rikke      (valgt for 2 årig periode)
Annette (På valg 2015)
Bjarne     (På valg 2015)

Suppleant:
Dorthe    (på valg i 2015)
_ _

Kommende Arrangementer:
Forårstur i Marts
J uniortur i pinsen.
Er i år til Kbh. – og ikke Lalandia som vi plejer. 

Vi synes tiden er kommet til lidt ny tænkning, så I år er turen uden badning (i badeland forstås) – vi skal nok sørge for at alle bliver vasket ;-). Derimod har vi ex tur i Tivoli / bakken på tegnebrættet – og hvad vi ellers kan finde af interessante ting i Kbh. 

Til de forældre som synes at Kbh. er langt væk (og det er det jo også), kan vi garantere at INGEN – alene el. i grupper - bliver sluppet løs på egen hånd uden en voksen. 

I kan læse mere om Junior turen i næste COPA blad.  

Familie weekend i oktober – igen til Klarskovgaard.. Sæt allerede nu X i kalenderen..  

På styregruppens Vegne

Morten Holmgaard

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

16.06 | 12:54

Det gjorde han ... og havde vundet stooort hvis det ikke lige var fordi de andre snød....

...
09.02 | 21:23

Victor og Victor

...
18.10 | 14:10

Tusind tak til at jer alle for endnu et SUPER SUPER arrangement!!! Får en klump i halsen over det store arbejde i alle ligger i dette- tusind tak!

...
18.10 | 14:08

SÅ hyggelig en tur!!!! Lillelun blev fan af en fantastisk pige :) Laura fik en KÆMPE stjerne hos Lillelun :)

...
Du kan lide denne side