Forældregruppen under COPA - for børn med afføringsproblemer

Junior COPA tur 6. - 9. juni 2014

Mål med Junior COPA:
Junior COPA er et arrangement for COPA juniorer og deres søskende (”børn” fra det år de fylder 10 til ca. 18 år).  Juniorerne er som udgangspunkt af sted uden deres far el. mor… målet er nemlig også - inden for trygge voksne rammer – at junioren kan prøve at stå på egne ben med sin sygdom, møde og netværke med andre i samme situation. 
Der knyttes venskaber på tværs af køn, alder, COPA junior og andre søskende.
  
Turen 2014:
Traditionen tro holdes der COPA tur for juniorerne henover Pinsen. Stedet var i år Lalandia i Billund. Vejret var som altid med os.. ja, det vil sige på nær om fredagen, hvor kalenderen ligeså godt have stået på oktober.  Den stod på blæst og regn. Som bekendt er det ik´ vejret, men mere påklædning der afgør om man kan være ude.. vi sad inde fredag aften!.

Vi mødtes 18 juniorer – og et antal voksne til at holde styr på gemakkerne.
Der var tjek in sidst på fredag eftermiddag, kort velkomst og derefter grill med lav-selv burger. Det gav lidt udfordringer at finde et sted at sidde og spise.. vejret taget i betragtning - men det gik .
Fredag havde vi en kort præsentationsrunde fordi vi havde en ny pige med.
Velkommen Signe. Samtidig ”kridtede” vi for Juniorerne rammerne for weekenden op. 
COPA Junior tur 2014 var i gang ..

Lørdag og søndag, gik med at sove længe.. set med voksen øjne.  Nogle af juniorerne vil nok mene de sku op alt for tidligt.. ”morgenmad allerede 0830?”.. det mener I ikke, var der nogen der syntes ;-). 
Lørdag aften afvikledes de åbne COPA Junior mesterskaber i Rundbold… søndag aften spillede vi musik, dansede og hyggede i og ved husene.
I løbet af turen er der bl.a. blevet; badet, bowlet, løbet på skøjter, badet igen.. kørt i tornadoer, hoppet i ”de der” trampoliner hvor man er bundet fast med elastikker, spillet på automater. Glæden blandt drengene – Store som små – var stor da Tobias omsatte sine point til en fjernstyret helikopter . Derudover spillede vi fodbold kampe og for ikke at glemme; hygge, snak, tøse snak (ikke fnidder;-), ”glo” ned i telefonen, vandkampe, drukket en ikke ubetydelig mængde sodavand og ditto slik  

Mandag morgen var tidlig morgenmad, oprydning i husene og pakning af tasker og hjemtransport så man kunne gøre klar til hverdagens komme igen.

Junior COPA 2014 var – med mine  øjne (og det jeg har hørt fra dem der var med).. en rigtig god tur. Det fortæller mig, at turen har en ”berettigelse” og målet / formål med turen stadig ”holder vand”’;
Vi har noget at tilbyde COPA juniorerne.. og de vil gerne have det ….
Vi bad deltagerne skrive en seddel om hvad man med helt egne øjne syntes om Junior COPA turen – og ganske anonymt lægge denne seddel i en pose. Herunder et uddrag;

Pige 9 år (COPA medlem).
Vi er i lalandia hvert år. Hvert eneste år griller vi. Vi bader meget. Og de voksne sørger for at vi ikke er alene. Det er meget sjovt, for alle hygger sammen!. Vi hopper på trampolin med snor på, går i centret og vi står på skøjter. Vi sover med dem der passer til vores alder. Nogle gange vælger vi en aften hvor vi fester med musik og dans. Det er fedt!
Det er min oplevelse :-)

Pige på 13 (Junior COPA medlem);
Det har været en hyggelig tur. Jeg blev taget godt imod som den ”nye” jeg var. Folk forklarede mig hvem de var i familie med osv. Der har hele tiden været noget at lave – men også tid til at slappe af.

Store søster 12 år til COPA junior;
Hmm… der er mange ting jeg kunne skrive, men nu vælger jeg dette:
Jeg synes det er sjovt fordi jeg har lært nogle nye ting.. ex. At køre i ”Tornadoen” i Lalandia.. og STÅ TIDLIGT OP!.. møde nye mennesker – og med det mener jeg Signe (den nye pige)Vi har prøvet mange ting; Skjøjte, bowle, high jump, bade og en masse andre ting.
Det har været hyggeligt.

Lalandia som koncept sted til Junior COPA, er et super sted. Vi tænker dog også at vi skal prøve noget nyt. For junior COPA 2015 har vi således pt. på tegnebrættet at turen skal være til København med det væld af muligheder det nu giver. Meget mere herom senere.

Vi ser frem til at se både nye og gamle juniorer i 2015 .

På gruppens Vegne
Morten Holmgaard

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

16.06 | 12:54

Det gjorde han ... og havde vundet stooort hvis det ikke lige var fordi de andre snød....

...
09.02 | 21:23

Victor og Victor

...
18.10 | 14:10

Tusind tak til at jer alle for endnu et SUPER SUPER arrangement!!! Får en klump i halsen over det store arbejde i alle ligger i dette- tusind tak!

...
18.10 | 14:08

SÅ hyggelig en tur!!!! Lillelun blev fan af en fantastisk pige :) Laura fik en KÆMPE stjerne hos Lillelun :)

...
Du kan lide denne side